https://www.instagram.com/nana.thepurpleroomz

Saturday, 15 January 2022

Short vacay - Penang !

 Round - round Penang pastu pegi makan kat area Padang Kota Lama.Kecewa lah juga sebab tak dapat view tepi lautan Pulau Pinang .Serabut kepala bila ada construction , zink bagai. Bising pulak tue.Pastu Sis Nana menginap 1 malam 2 hari kat Sweet Cili Boutique Hotel Penang.Konsep ala-ala Bali githue.Berkenan dengan interior design kat Boutique Hotel ni.Session interview harus ada .




Saturday, 11 December 2021

Unboxing Budget PC Gaming l LCD Monitor and Gaming Chair

 Hari tu dah setup interior work station, now set up PC pulak. Up grade guys...New PC setup finally this year , 2021.New vibes is coming up for next year for 2022 Goal. Just love my new set up for this year. Harap lepas ni dapat buat kerja editing laju skit.Semangat baru mai dah.

#PCGaming #LCDmonitor #gamingchair .
Budget Gaming PC Desktop intel i5 LCD Monitor BenQ GW2780 27 inch Gaming Chair Ergonomic Backrest





Friday, 12 November 2021

My Purple Vibes is coming and makeover for workstation area.

 Finally dapat siapkan juga. Dah lama nak ada interior macam ni. Done install 3 tier Shelves .

Buat je kalau rasa nak buat. Puas hati bila boleh buat apa rasa nak buat.Seronoknya ada almari baru.Of course RGB light will make your room more vibes.
Purple is meaning to me because The color purple is often associated with royalty, nobility, luxury, power, and ambition. Purple also represents meanings of wealth, extravagance, creativity, wisdom, dignity, grandeur, devotion, peace, pride, mystery, independence, and magic. The Purple Roomz is officially my company name, so I created the purple room vibes. 💜💜💜 To the next move after this. #interior #decoration #idea Finally I can prepare as well. It's been a long time since I've had an interior like this. Done install 3 tier Shelves.Do it if you feel like doing it. I'm satisfied when I can do what I want to do. To the next move after this. #interior #decoration #idea





My work station area .



Night view




Tuesday, 26 October 2021

Bench Stool & White Shelf I Make over lagi !

 Kali ni Sis Nana siapkan projek yang dah lama nak siapkan. Yang pasti , hasilnya mantap !!!

Tengoklah proses2 nak siapkn tempat duduk ni. Kalau punya banyak masa dan wang semua benda kalau boleh nak buat sebab minat .Ilham deko2 boleh tgk sini. ☺️
#interior #homedeco #makeover







Wednesday, 29 September 2021

Mi Goreng Italian by Vit's l Review Jujur

 First time dapat product untuk di review.Terima kasih Vit's atau pun Vit Makanan (KL) Sdn Bhd kerana menghantar bungkusan Mi Goreng Italian untuk direview dari Sis Nana.Teruja sebab first time dapat produk utk review.Sebab channel You Tube baru nak merangkak lagi ni.

Vits Italian Carbonara adalah menu terbaru, selepas Vits Italian Bolognese dan Vits Italian Aglio Olio.



Mi Goreng Italian Aglio Olio


Mi Goreng Italian Bolognese


Mi Goreng Italian Carbonara


Friday, 3 September 2021

Vaksin 2st Dose - Sinovac . Ogos yang Sedih ...

 Siapa yang dah lengkap dos kedua , beringatlah jangan happy sangat..Jaga diri , jaga kesihatan.Ajal akan tiba bila2 masa.

Permergian Sahabatku atau Sis Nana anggap seperti Adik membuatkan Sis Nana perlu lebih tabah menghadapi semua ini. Arwah meninggal sebab sakit Tibi.

Sakit Tibi juga merupakan sakit yang boleh berjangkit dengan kontak rapat.Memang kita tak tahu bila-bila akan dapat sakit.Sebab tu kita disarankan membuat pemeriksaabn kesihtan setahun sekali sekurannya.



Friday, 6 August 2021

Dah dapat Vaksin Sinovac .

 Siapa dah dapat Vaksin mesti tau kan rasa dia macam mana. Ada juga yang belum dapat apa2 Update Appoitment dari MySejahtera.Ada yang baru dapat dos pertama, dan ada yang dah settle dah pun dos kedua.Harap semua orang patut dapatkan Vaksin dengan segera. Supaya kita dapat kurangkan rantaian Covid19 dan dapat elak dari terkena wabak ini.

Kalau rasa nak amik Vaksin, daftar je.Kalau tak nak tak perlu hasut orang lain.

#vaccineday #sinovac #pandermic




Wednesday, 28 July 2021

Berkhemah dirumah Ajele.

Sambung PKP sampai bila tak tahulah.Jadi aku sambung je bikin video unboxing .

Macam biasalah buka-buka barang buat content dapat juga share kot-kot ada yang tengah mencari barang apa-apa ke..Boleh skip-skip kalau nak tengok barang ikut tajuk.

#myshopeecheck #shopeehaul #shoponline

Sunday, 27 June 2021

Shopee haul lagi .

Duduk dirumah dan Buat Video Unboxing Jelah aku Mampu sambil menghabiskan tempoh PKP ni.Time PKP apa je kan nak buat kat rumah, aktiviti pun semua terbatas sebab tak boleh keluar rumah.

Pejam celik pejam celik bulan Jun akan meninggalkan kita dah.Sia-sia je tahun masa dan bulan berlalu aku rasa.Jadi apa pula perancangan kamu untuk bulan July pula? Kuatkan hati , jiwa dan mental ya semua.Sebab negara kita masih menunjukan 4 angka kes harian dan tak tahu lah bila akan terus menurun.Kelihatan seperti tiada harapan kes akan menurun kerana sudah 4 minggu PKP 3.0 (MCO 3.0) dijalankan namun keputusan masih sama.

Bagi sesiapa yang sudah mendapat Vaksin dos 1 dan 2, janganlah anda lupa SOP masih perlu dijaga seperti biasa.

"Jangan budget kebal pula.Aku dah disuntik vaksin memamg gerenti akan selamat punya"

Ingat kita masih belum #menang lagi ye.

Friday, 18 June 2021

Pertama Kali Home Makeover

 Ini adalah pertama kali , aku buat perubahan atau make over kat rumah ni.Hampir sebulan nak siapkan projek ni.Lepas ni ada projek yang lebih besar akan berlaku tahun ini.Ubah suai yang dibuat kerana aku sudah dapat idea baru dan modal baru.Jadi barulah,  projek lain boleh jalan.

So kalau nak tengok perubahan apa yang aku buat, korang boleh tengok je kat video link dibawah .Walaupun perubahan kecil, tetapi yang penting aku dapat suntik elemen estetik .Penat yang berbaloi kerana Make Over tue bagi aku satu kepuasan.

Ok korang tengok jelah dekorasi atau ilham makeover yang aku dah buat ni, kalau rasa nak tengok.Kalau dah tengok jangan lupa beri komen dan like kalau suka.