Sunday, 14 October 2012

Hitam Putih Kehidupan

black and white

Inilah wajah manusia, meminta-minta untuk menjalani kehidupan.Sekiranya sesiapa yang bermurah hati untuk memberi, adalah rezeki baginya.Oleh itu, bersyukurlah dengan apa yang kita ada.

Di kawasan , Jalan Bonus, Masjid India, Kuala Lumpur memang ramai peminta sedekah. Ada yang masih mampu mencari rezeki kerana cukup sifatnya tetapi malas bekerja dan ada juga yang dikerah oleh ejen masing-masing.Orang Malaysia memang pemurah." Tepuk dada,tanya selera."

Masa amik gambar ni seram jugak aku, lepas je dengar bunyi camera shoot terus pakcik ni angkat muka.Memang semua orang marah kalau amik gambar sesuka hati.Tapi aku terus bagi sedekah nak sedapkan hati  Pakcik ni dan cakap " tak da pe Pakcik saya saja ambil je" .Then apa lagi terus blah la..!!!

Model camera : Canon EOS 1100D
Time : 2.30p.m
Place : Jalan Masjid India, KL.

No comments: